slide1slide2slide3slide4slide5

Jelenleg olvasott könyv

100GB felhőtárhely ingyen

Degoo 100GB free cloud drive

Elöljáróban had mondjam el, nem vagyok Wordpress guru, még felhasználóként is gyerekcipőben jár a Wordpresses tudományom. Mindazonáltal csináltam má Wordpresses oldal is.

Épp ennél az oldalnál fordult elő, hogy miközben rissítettem a wordpress-t az adminon keresztül, elment az admin oldal (500-as hibát ír). Az oldal maga működik, de ha az adminra lépnék, a linken ezt írja: http://www.valami.hu/wp-admin/upgrade.php?_wp_http_referer=%2Fwp-admin%2Fcustomize.php%3Furl%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.valami.hu%252F és teljesen fehér képernyő fogadott.

Kicsit leizzadtam, de azt gondoltam csináltam már pár oldalt CMS-sel, valahogyan csak megoldom. Legelőször próbáltam backup-ból visszatenni a wp-admin könyvtárat, de nem történt változás. A hivatalos magyar fórumban nem érkezett azonnal válasz, én meg türelmetlen voltam, ezért elkezdtem megoldást keresni a neten. Jöttek is a tanácsok, de megoldás nem. Hosszas kutakodás és próbálgatás után az alábbiak szerint sikerült a javítás:

Mivel a frissítés (4.71) valószínűleg nem tudott lefutni, a hibát az adatbázis verzió nem egyezése adta.

Javítása:

  • Megnézed az adatbázis verziószámát a WordPressedben. wp-includes/version.php   –   $wp_db_version = 38590;  (ez a szám 4.7.1 esetén értendő)

  • PhpMyAdminon – xxx_options táblában szerepel id=49 számmal db_version. Na ebben más szám szerepel, így beállítottam a version.php-ből kiolvasott számot, és “minden a helyére került”

wp db opt

wp db version1

wp db version2